Стана известно кое е българското предложение за престижната награда Оскар“ за

...
Стана известно кое е българското предложение за престижната награда Оскар“ за
Коментари Харесай

Разбра се с кой филм България ще се бори за най-престижната награда Оскар

Стана известно кое е българското предложение за влиятелната премия „ Оскар “ за задгранична лента. Комисията по желание към Националния филм ов център, която е под председателрството на Милко Лазаров, излъчи филм а „ Бащата “.

Продукцията на режисьорите Кристина Грозева и Петър Вълчанов е притежател на огромната премия „ Кристален глобус “ от фестивала в Карлови Вари, бил е показван на фестивали по целия свят – Торонто, Лондон, Гоа, Валядолид, Триест и други. Освен това лентата е продадена е за разпространяване в над 10 страни.

Любопитен факт е, че това е вторият филм на режисьорите Кристина Грозева и Петър Вълчанов, който е определен да брани достойнството на България на церемонията по връчването на премиите „ Оскар “. През 2017 година в категорията за най-хубав задграничен филм се бори „ Слава “.

Тази година нашето предложение има огромен късмет поради обстоятелството, че с присъединяване в " Бащата " се отличава актрисата Мария Бакалова , която се прочу в Съединени американски щати като екранната щерка на Борат. Бакалова сега е същинска сензация зад Океана и всички са очаровани от чудесното й превъплащение.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР